Activitats

[svc_post_layout skin_type=”s6″ svc_excerpt_length=”120″ dcategory=”yes” dmeta_data=”yes” dpost_popup=”yes” dimg_popup=”yes” query_loop=”size:10|order_by:date|order:DESC|post_type:,post|categories:4″ read_more=”Seguir llegint” loadmore_text=”Seguir llegint”]

Fotos per recordar …

  L’Arxiu Comarcal del Maresme i el Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró impulsen un projecte per recuperar la història oral a través dels records de la gent gran. La activitat s’anomena Fotos per recordar… i neix amb la voluntat de conservar la memòria col·lectiva i potenciar la teràpia de reminiscència como utensili de estimulació cognitiva entre la gent gran.

La metodologia consisteix en explicar què evoca a cada entrevinent la instantània fotogràfica projectada, per després registrar la informació que proporcionen els participants sobre noms, situacions o llocs que apareixen.

Durant dues hores, es mostraran fotografies del fons documental, que retraten la vida de Mataró durant els anys 40 i 50. Els arxivers s’encarregaran de l’elecció de les imatges, la identificació i la seva descripció. El servei d’Igualtat i Ciutadania portarà a terme la seva difusió, i el contacte amb les persones grans que desitgin participar.

Les sessions són obertes a tothom, a la sala d’actes de l’arxiu a Can Palauet el primer dilluns laborable de cada mes de 10 a 12 h del matí.

 cartell activ arxiu