La Comissió de la Memòria Històrica

El juny del 2001 es constitueix la Comissió de la Memòria Històrica de la Gent Gran dins del Consell Municipal de la Gent Gran de Mataró, que depèn del Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró.

L’objectiu d’aquesta comissió es transmetre la memòria del segle XX i propiciar el diàleg i el debat intergeneracional mitjançant l’apropament dels coneixements de la gent gran als joves i a la població en general.

A partir d’aquí s’inicia un treball de col·laboració i d’apropament amb les persones més representatives d’entitats i associacions de Mataró.

Durant aquests anys s’han fet  contactes amb els arxius, amb instituts, amb grups d’història locals, amb persones grans que a nivell particular estan molt interessats amb el tema.

Al maig del 2006 dins del marc del primer congrés de la gent gran és va inaugurar l’exposició de “Mataró Recuperem la nostra història Anys 30”, aquesta exposició te caràcter itinerant i la proposta és que sigui permanent en el temps ja que la informació recollida es conservarà de forma que permeti la prospecció en exercicis futurs.

Aquesta exposició es portarà a diferents centres i a tots els instituts de Mataró, per això ens hem plantejat  fer un treball que reforci l’exposició i  elaborar una guia didàctica amb activitats complementàries que ajudin a entendre les temàtiques treballades en l’exposició.

Fruit d’aquest treball de col·laboració, l’Ajuntament de Mataró i la Escola Universitària Politècnica de Mataró, a l’any 2005,  edita dos  DVDs “Mataró. Recuperem la nostra història. Anys 30″, on es contemplen els grans fets històrics des de l’any 1931 al 1939 de la nostra ciutat: la República, la Guerra Civil, i la Dictadura explicats per protagonistes del dia a dia, ja que aquests són els veritables testimonis directes d’aquests fets històrics.

Cal ressaltar que la Comissió de la Memòria Històrica està formada per persones que formen part alhora del Consell Municipal de la Gent Gran. Es reuneixen un cop cada mes i  es un espai a on es fan diferents propostes sempre relacionades amb la recuperació de la memòria històrica de la ciutat de Mataró.

La Comissió

Properes reunions

Dijous 13 de febrer de 2020 a les 10 h

A la sala de reunions del centre cívic de Cabot i Barba
Plaça de Miquel Biada, 5

Si voleu participar només cal que envieu un correu des de la pròpia web o vingueu a la reunió per veure si us agradaria participar la comissió està oberta a tothom que tingui ganes de participar

Membres de la comissió

 • Jaume Carbó del Casal Muncipal de Gent Gran de Parc
 • Joan Martí del Casal Municipal  de Gent Gran de l’Havana
 • Josefa Jaime del Casal Municipal de Gent Gran de Rocafonda
 • Angelina Amat del Casal Municipal de Gent Gran de Santes-Escorxador
 • Agustí Serrano
 • Manel Martín
 • Josep Maria Graupera
 • Joan Bassas
 • Roser Perez
 • Rosa Pegueroles
 • Manel Illas
 • Carla Mulet tècnica de gent gran de l’Ajuntament de Mataró

2 comentaris a “La Comissió de la Memòria Històrica”

Deixa un comentari