Maleta pedagògica

Aquest apartant  és tracta d’un treball que s’ha de fer coordinadament amb la Direcció Municipal d’Educació i  amb els diferents directors i caps d’estudi de totes les escoles i instituts de la ciutat, per tal que cada institució pugui fer les seves aportacions i així ampliar cada cop més el catàleg de possibles activitats a fer o el material que conté la maleta pedagògica.

Activitats a realitzar
Utilitzar les fonts orals com document per estudiar la història de la ciutat i alhora la joventut ensenya a les persones grans les diferències d’aquelles societats amb les actuals. Explicar aquestes experiències als joves els pot ajudar a comprendre el pas del temps i a descobrir l’afany de superació i a conèixer aspectes històrics.
Fer enregistraments  a diferents persones grans de la ciutat per treballar la tècnica de l’entrevista conjuntament alumnes i professors i poder prendre consciència  que el temps va passant i molt sovint no se n’és conscient. Cadascuna de les etapes viscudes comporta un rol, una actitud diferent i una manera de veure i d’enfrontar-se a la realitat que canvia segons l’edat. Posar-se a la pell de les generacions més joves o més grans pot ajudar a obrir la perspectiva davant les problemàtiques que es troben a cada moment.
Recerca de fotografies antigues i documents antics de l’àmbit familiar i dels mitjans de comunicació per poder crear un marc on conversar sobre la guerra abans i ara, de les tradicions, les llegendes, els balls, les festes, les cançons…,etc. Les tradicions de la gent gran i les aportacions dels joves i dels nouvinguts enriqueixen el patrimoni cultural i són una bona mostra de convivència.
Elaborar exposicions temàtiques conjuntament la gent gran amb la gent jove a partir de fotografies, diaris, propaganda.. aportats pels participants o pels diferents ens del municipi sobre els  temes tractats. L’entorn més immediat pateix transformacions constants que de vegades són evidents, però que, altres vegades, el pas del temps esborra. Les persones grans són testimonis de primer ordre que cal aprofitar per recuperar la memòria perduda i les històries que amaguen les pedres de la ciutat.

Deixa un comentari