Exposició Mataró Anys 30, Recuperem la nostra història

El juny del 2001 es va constituir la Comissió de la memòria Històrica dins del Consell Municipal de la Gent Gran de Mataró que depèn de l’Ajuntament de Mataró. L’objectiu d’aquesta comissió és principalment transmetre la memòria dels segle XX i propiciar el diàleg i el debat intergeneracional mitjançant l’apropament dels joves i els coneixements de la gent gran.

És molt important que la població de Mataró i especialment els joves, tinguin coneixement de la memòria històrica de la seva ciutat, valorant que no es poden perdre aquests coneixements i que cal transmetre’ls a les noves generacions perquè aprenguin de l’experiència.

Els problemes socials compartits per persones de diferents edats ens permeten generar punts de trobada que ens porten a definir el temps com un element transformador de la societat. La solidaritat, el compromís, ens porten a començar a definir aquesta relació intergeneracional de les persones que, des de diverses experiències, volem millorar o resoldre aquells problemes quotidians.

Deixa un comentari