Mataró ret homenatge a les víctimes dels bombardejos de la Guerra Civil

L’acte en reconeixement a Paquita Pla culmina una setmana dedicada a la memòria històrica que inclou la presentació de diversos llibres

Mataró recordarà a les víctimes de la guerra civil amb un homenatge a la figura de Paquita Pla, una jove que va perdre una cama durant els bombardejos a Mataró. El ple de l’Ajuntament va aprovar el passat mes de novembre impulsar aquest homenatge amb el que es reconeixen també totes les víctimes dels bombardejos que van tenir lloc durant la Guerra Civil a Mataró. L’acte tindrà lloc el dia 12 de desembre a les vuit del vespre al casal de la Gent Gran del Parc Central. La iniciativa ha sorgit d’una sèrie d’entitats i col·lectius de la ciutat dedicats a la recuperació de la memòria històrica i compta amb el recolzament del consistori. Durant l’acte es farà una xerrada a càrrec de la historiadora Margarida Colomer, així com una cantada d’havaneres i un recital poètic.

Aquest serà l’acte principal d’una setmana en què la recuperació de la memòria històrica es manifestarà en altres activitats. Aquest mateix dimarts, dia 11, es presentaran a la llibreria Robafaves dos llibres sobre la Guerra Civil. Es tracta de La dolors, una vida per la llibertat, deñ professor de la Universitat de Toulouse i historiador, de Progreso Marín, i El dia de les Sirenes, de l’historiador mataroní recentment desaparegut Joan Sans i Sicart, que tracta sobre la reacció a Barcelona el 19 de juliol de 1936. La presentació dels dos llibres anirà a càrrec de l’escriptor Josep Puig Pla. A l’acte, organitzat per l’associació de Marxaires del Canigó, també està previst l’assistència de la filla de Joan Sans, Aurora Sans.

També dimecres, dia 12 i a la llibreria Robafaves es presentarà el llibre El setè camió, d’Assumpta Montellà. L’acte, que comptarà amb la presència de l’autora, tindrà lloc a les set de la tarda.

 Font: Cap Gros

Deixa un comentari