Recuperar la memòria de l’Escola d’Arts i Oficis

L’objectiu d’aquest projecte es poder recuperar el record d’una part de la història de la nostra ciutat, recuperant la història pròpia de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis de Mataró ubicada en el Carreró com entrada principal i amb una altra entrada per  la fleca del carrer d’en Palau.

Aquest treball vol enfocar poder recuperar la memòria d’uns anys claus per l’educació de Mataró, durant el quals la nostra ciutat va desenvolupar un gran potencial en la branca d’arts i oficis.

El tema principal del projecte és conèixer més a fons la vida dels alumnes i dels professors, els continguts que s’hi donaven… etc. a través de les fonts orals tant dels propis alumnes i professors, com dels seus familiars.

També es vol poder recuperar el màxim de material de l’escola trobat en relació en aquesta època.

El mètode per poder obtenir tota aquesta informació serà a través d’entrevistes amb protagonistes diversos d’aquell temps o familiars seus, aquests testimonis orals i la recuperació de divers material realitzat en aquest escola, ens ajudarà a poder treballar més a fons la recuperació d’aquesta memòria.

En aquest projecte volem implicar a tota la ciutat, una manera de començar a fer-ho es poder treballar conjuntament amb els departaments d’Educació, de Cultura i el servei de Família que és de qui depèn la Comissió de Memòria Històrica de la Gent Gran de l’Ajuntament de Mataró.

Ens agradaria que en aquest projecte s’impliqués l’IES Miquel Biada ja que va néixer de la pròpia Escola d’Arts i Oficis, el Museu de la ciutat, els arxius tant el municipal com el comarcal, altres entitats de recerca de la memòria, i els mitjans de comunicació de la ciutat.

Aquest projecte és molt important perquè a part de conèixer la història d’aquesta escola, també posarà en contacte generacions diferents, amb l’enriquiment humà que això representa.

Aquest projecte te com a protagonistes tot el col·lectiu de la gent que va participar en el funcionament de l’escola, alumnes, professors, personal administratiu i directiu i es basa en la recollida de la historia de l’escola i els records dels seus protagonistes, desenvolupant un conjunt d’activitats que permetin explicar la historia de l’escola a la ciutat.

OBJECTIUS

  • Il·lustrar la història de l’escola  a través de diferents activitats per tal de reconèixer la seva aportació a la construcció de la societat actual.
  • Contribuir a augmentar la seva importància com escola i fomentar el seu reconeixement social.
  • Conservar el material elaborat en la pròpia escola.

POSSIBLES ACTIVITATS

  • Fer una exposició temporal de tot el material recollit del que es feia en aquesta escola.
  • Poder recollir diversos testimonis i gravar-los en vídeo per poder editar un petit documental.
  • Poder fer un cicle de conferències i xerrades relacionats amb la història de l’Escola.

Deixa un comentari