Taller d’identificació de fotografies a l’Arxiu

Ara estem de vacances i tornem a començar el 7 d’octubre

L’Arxiu Comarcal del Maresme i el Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró impulsen un projecte per recuperar la història oral a través dels records de la gent gran. La activitat s’anomena  Fotos per recordar… i neix amb la voluntat de conservar la memòria col·lectiva i potenciar la teràpia de reminiscència como utensili de estimulació cognitiva entre la gent gran.

La metodologia consisteix en explicar què evoca a cada entrevinent la instantània fotogràfica projectada, per després registrar la informació que proporcionen els participants sobre noms, situacions o llocs que apareixen.

Durant dues hores, es mostraran  fotografies del fons documental, que retraten la vida de Mataró durant els anys 40 i 50. Els arxivers s’encarregaran de l’elecció de les imatges, la identificació i la seva descripció. El servei d’Igualtat i Ciutadania portarà a terme la seva difusió, i  el contacte amb les persones grans que desitgin participar.

Les sessions són obertes a tothom, a la sala d’actes de l’arxiu a Can Palauet el primer dilluns laborable de cada mes de 10 a 12 h del matí.

Deixa un comentari